Formule 1 mogelijk naar 20 Grand-Prix in 2009

In 2009 zullen er voor het wereldkampioenschap Formule 1 mogelijk 20 Grand-Prix plaats vinden.

Dit jaar zijn er 17 Grand-Prix, met Zuid-Korea en Abu Dhabi zijn inmiddels contracten gesloten voor nieuwe Grand-Prix. Voor 20e Grand-Prix komen landen als India, Rusland, en Singapore in aanmerking.

“Europe loopt het risico voorbij te worden gestreefd in de Formule 1 door het Midden en Verre Oosten”, aldus Bernie Ecclestone. “Circuits zoals Turkije vergelijken met Silverstone en Magny Cours is als de ontwikkelde wereld vergelijken met de derde wereld.”

Om wel aan het Europese televisiepubliek tegemoet te komen wil Ecclestone een nachtrace gaan organiseren zodat deze wel op een “normaal” tijdstip in Europa kan worden uitgezonden.

Mark Webber liet inmiddels weten enthousiast te zijn: “Het is een briljant idee. We moeten dit gaan doen, het zou goed zijn voor de sport. Er moet goede verlichting komen, niet teveel maar ook niet te weinig. Hiervoor moet worden getest.”

“In de nacht zijn Formule 1 auto’s sneller. Het is dan wat koeler en dit is goed voor de motoren. Een nachtrace in Maleisië zou bijvoorbeeld een uitkomst zijn, dan is het ook niet meer zo heet.”

Inmiddels lieten ook Nick Heidfeld en Rubens Barrichello weten enthousiast te zijn. Overigens lijkt de Grand-Prix van Singapore de beste papieren te hebben voor een eerste nachtrace. Ecclestone was vandaag opnieuw in Singapore om over de een mogelijke Grand-Prix te praten.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading