Formule 1 naar Zuid-Korea?

Bernie Ecclestone en Zuid-Korea werken momenteel aan de totstandkoming van een Formule 1 Grand-Prix. Deze Grand-Prix zou vanaf 2009 in Zuid-Korea moeten plaats vinden.

In het Zuidoosten van Zuid-Korea zal een nieuw circuit worden gebouwd, vorige maand zijn hierover de eerste contracten ondertekend. De Formule 1 teams zouden blij zijn met deze stap, Zuid-Korea is namelijk een belangrijke afzetmarkt voor de autofabrikanten. Daarnaast is het maken van tabaksreclame tijdens de Grand-Prix toegestaan en bereiken veel fabrikanten een geheel nieuwe afzetmarkt.

In Zuid-Korea zou de Grand-Prix voor grote economische impuls kunnen zorgen. Het land heeft overigens niet veel autosport historie, er is enkel een jaarlijkse Formule 3 race op het smalle circuit van Chinhae. De Formule 1 kan in Zuid-Korea alleen nog maar groeien, gezien het inwoneraantal is dit voor Ecclestone zeer interessant.

In de komende 6 maanden zal er een definitief contract ondertekend moeten worden. Het lijkt er dus op dat Ecclestone meer en meer naar het oosten trekt. Overigens is de lijst met nieuwe landen die een Grand-Prix willen en gaan organiseren erg lang, Zuid-Korea kan er in ieder geval als een serieuze kandidaat aan toegevoegd worden.