Formule 1 niet meer op nummer 1 bij Doornbos

[photo1]De manager van Robert Doornbos, Marco Zecchi, laat in de nieuwste uitgave van het blad Formule 1/ Racereport weten dat de Formule 1 niet langer prioriteit heeft voor zijn protégé.

“We gaan dit jaar niet meer koste wat het kost voor de Formule 1”, aldus Zecchi. “Dat heeft ons vorig jaar ook niet alles gebracht. En zo’n kampioenschap komt in de boeken. Het is gewoon zaak voor Robert dit jaar veel te winnen en dan staan de Formule 1-teams vanzelf weer op de stoep.”

Verwacht wordt dat Doornbos volgende week een contract zal tekenen bij een Champcar team. Welk team dat zal zijn is nog niet helemaal duidelijk. De Rotterdammer staat zowel bij Minardi Team USA als bij Team Forsyth in de belangstelling.

Het Champcar avontuur zal wel betekenen dat Doornbos een aantal Grand-Prix zal gaan missen. Volgens de internationale media heeft de tweede testcoureur van Red-Bull, Michael Ammermüller, dan ook de beste deal gesloten. De jonge Duitser zou namelijk de meeste testkilometers gaan maken naast de vaste coureurs. Zecchi laat echter weten dat dit niet waar is:
“Ammermüller zal alleen wat shakedowns doen. De echte kilometers worden door Coulthard, Webber en Robert gemaakt.”

“En het zal inderdaad wel eens voorkomen dat Robert door Champcar-verplichtingen niet bij een Grand Prix kan zijn, hij is en blijft de enige reservecoureur. Robert kan zo uit Amerika over vliegen.”

Toch zal Doornbos naar verwachting niet veel kilometers maken bij Red-Bull. Red-Bull wil geen derde coureur inzetten op de vrijdag tijdens de Grand-Prix. Daarnaast wil het team zoveel mogelijk gebruik maken van de diensten van David Coulthard en Mark Webber. Red-Bull test momenteel in Jerez, daarbij zijn de huidige testcoureurs zelfs niet eens aanwezig.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading