Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1

Formule 1 reageert op overlijden iconische teambaas

Stefano Domenicali, de CEO van de Formule 1, heeft in een statement gereageerd op het overlijden van Ted Toleman, de oprichter van het Formule 1-team Toleman.

XPB 35733 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © xpb.cc

Ted Toleman is op 86-jarige leeftijd overleden. De Brit was de oprichter en eigenaar van het Formule 1-team Toleman, dat in de jaren '80 van de vorige eeuw in de Formule 1 actief was. Het team nam deel aan zeventig Grands Prix en stond drie keer op het podium met Ayrton Senna. Toleman liet de Braziliaan debuteren in de Formule 1.

Toleman ging na 1985 verder als Benetton, het team waar Jos Verstappen voor reed en Michael Schumacher wereldkampioen mee werd. Nu staat het team bekend als Alpine. Toleman overleed op 10 april na een lang ziekbed. Stefano Domenicali, de CEO van de Formule 1, reageert in een statement.

"Het is verdrietig om te horen dat Ted Toleman is overleden", stelt Domenicali. "Hij heeft zoveel aan de Formule 1 gegeven en zijn prestaties en nalatenschap zullen altijd deel uitmaken van onze geschiedenis. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden in deze droevige tijd."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"