Formule 1 terug naar Argentinië?

Het lijkt erop dat de Formule 1 binnenkort terug zal keren naar Argentinië. Formule 1 tycoon Bernie Ecclestone had afgelopen week een gesprek de Argentijnse vice-president Daniel Scioli. In dit gesprek werden mogelijkheden tot een terugkeer van de Formule 1 besproken.

In 1998 kwam de Formule 1 voor het laatst naar Argentinië, toen werd er een Grand-Prix op het circuit van “Oscar Galvez” nabij de hoofdstad Buenos Aires. De Formule 1 kwam niet meer naar dit circuit omdat het niet veilig genoeg zou zijn, daarnaast was het asfalt van het circuit zeer hobbelig. Zo hobbelig zelfs, dat Damon Hill in 1996 nadat hij met zijn Williams over een hobbel reed een stuk van zijn vulling verloor.

“Ik wil graag terug naar Argentinië”, aldus Bernie Ecclestone. “Het was altijd een leuke spannende race, daarnaast zouden we zo van Brazilië naar Argentinië kunnen overkomen.”

Het circuit in Argentinië moet wel worden gerenoveerd en worden verbouwd, het is nog niet bekend wie voor deze kosten moet gaan opdraaien.

Loading