Formule 1 vanaf 2004 naar Shanghai

Vanaf 2004 krijgt China een Grand-Prix, Shanghai wordt dan op de Formule 1-kalender opgenomen. Deze miljoenenstad bereikte vandaag een akkoord met Bernie Ecclestone dat loopt tot 2010. De Internationale Autosport Federatie moet nog wel goedkeuring geven voordat de Grand-Prix defintief op de kalender komt te staan

In Shanghai is inmiddels begonnen met de aanleg van het circuit. De kosten die hiermee gemoeid zijn bedragen 260 miljoen euro.

Het is overigens niet de eerste keer dat er gesproken wordt over een Grand Prix in China. Al meer dan negen jaar investeerde China in de ontwikkeling van een circuit in Zhuhai. De bedoeling was om deze lokatie op te nemen op de kalender van 1998. het circuit voldeed toen niet aan de eisen van FIA.

Het circuit van Zhuhai kende teveel bochten en weinig mogelijkheden tot inhalen. Daarnaast was de pitstraat niet conform de reglementen, het project van Zuhai dat honderen miljoenen kostte is geflopt. Nu wordt het circuit af en toe door een toerwagenracerij gebruikt.

Loading