Formule 1 zet Rotterdam op zijn kop

[photo1]Het evenement “Monaco aan de Maas” mag een groot succes worden genoemd. Bijna 500.000 mensen bezochten de diverse demonstraties waarbij onder andere Christijan Albers en Robert Doornbos het publiek fantastisch wisten te vermaken.

De demonstratie van Ho Ping Tung was van korte duur, de Nederlandse Chinees moest vrijwel meteen stoppen nadat de aandrijfas van de Williams brak. De demonstratie van Albers maakte veel goed, de Nederlander was dolenthousiast en stuurde zijn bolide driften en spinnen over het parcours. Albers ging langer door dan gepland en gooide uiteindelijk zijn helm, die ruim 20.000 euro kost, in het publiek.

Robert Doornbos kwam in eigen stad in actie. De Rotterdammer werd luid toegezongen in eigen stad. Doornbos maakte zijn stadgenoten optimaal, de coureur maakte diverse donuts. Na afloop vond er nog fantastisch waterpark plaats in de Jackies in Rotterdam, hierbij waren onder andere Robert Doornbos, Ho Ping Tung, en Oud-Formule 1 teambaas Eddie Jordan aanwezig.

Voor toeschouwers, stad, en coureurs een fantastisch evenement. Het enige minpuntje is dat de organisatie enkele tonnen verlies heeft gemaakt. De tribunes zaten weliswaar vol maar door het uitblijven van grote sponsoren kan het evenement helaas niet als een financieel succes bestempeld worden.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading