Formule 3000 kampioenschap in de problemen

[photo1]Het door de FIA georganiseerde Formule 3000 kampioenschap kent serieuze problemen. Het Formule 1 team van Minardi heeft bekend gemaakt dat het zijn Formule 3000 team gaat verkopen.

De kampioenschapsleider Sebastian Bourdais maakte vandaag tevens bekend het seizoen niet af te kunnen maken. Bourdais heeft te weinig sponsoren om het hele seizoen te kunnen rijden, als Bourdais geen nieuwe sponsoren vind kan hij tot het eind van volgende maand in actie komen.

Het Italiaanse Coloni dat enkele jaren geleden in de Formule 1 uitkwam heeft interesse om het Formule 3000 team van Stoddart te kopen. Bij het team van Minardi rijden de Belg David Saelens en Braziliaan Alex Sperafico.

Diverse andere coureurs kennen ook problemen met het financiele plaatje, mogelijk wordt het Formule 3000 kampioenschap volgend jaar niet meer georganiseerd. Het zou te duur geworden zijn, het geld dat nodig is om een seizoen te kunnen rijden is erg hoog. Daarbij komt nog eens dat de media nauwelijks interesse in de Formule 3000 toont.

Loading