F1 Nieuws

Forse boete voor Norris na kettingbotsing met Hamilton en Alonso in sprintrace

Forse boete voor Norris na kettingbotsing met Hamilton en Alonso in sprintrace

4 mei - 22:20
3

Lando Norris heeft een forse boete gekregen van de FIA wegens het oversteken van de baan op het Miami International Autodrome. De McLaren-coureur zag zijn sprintrace kort na de start eindigen met een DNF, veroorzaakt door een kettingbotsing waar ook Lewis Hamilton, Fernando Alonso en Lance Stroll bij betrokken waren.

Forse boete voor Norris

Norris was het slachtoffer van een kettingbotsing die zich voordeed vlak na de start van de Formule 1-sprintrace in Miami. Alonso en Stroll reden naast elkaar met Norris aan de buitenkant, toen Hamilton zijn kans zag en in een gat dook in de eerste bocht. Daarbij raakte hij Stroll, die op zijn beurt Alonso raakte. Alonso raakte de McLaren van Norris, die van de baan spinde.

Het incident bij de start werd niet onder de loep genomen door de stewards. Norris werd dat wel: de F1-coureur stak de baan over nadat hij was uitgestapt. Dit deed hij op een moment waarop dit niet was toegestaan en dus moest hij op het matje komen bij de stewards. Zij oordeelden dat een boete van €50.000 op zijn plaats is, waarvan €25.000 voorwaardelijk.