FOTA loopt weg uit FIA vergadering

De FOTA-teams zijn vanmiddag boos weg gelopen uit een vergadering met de FIA op het circuit van de Nurburgring. Doel van de vergadering was het vast stellen van de regels voor 2010.

Op de bijeenkomst waren alle teams, inclusief de drie nieuwe teams voor volgend jaar, aanwezig.Op het gebied van budgetbeperking werd volgens de FOTA vooruitgang geboekt, op het minimumgewicht van de auto’s liet de vergadering echter spaak.

Volgens de FIA zijn er twee zaken waar nu nog geen overeenstemming is bereikt. Dat is het minumgewicht (620 kilogram) en het precieze niveau waar de budgetten van de teams naar toe moeten worden terug gebracht. De FIA wil de budgetten naar niveaus brengen van begin jaren ’90.

De FOTA heeft weer andere uitleg van het verhaal. Volgens de teams worden de regels in Parijs gemaakt door de FIA en niet door de teams. De teams voelden zich benadeeld omdat zich nog altijd niet officieel op de startlijst staan voor volgend jaar.

Beide partijen hebben laten weten nog altijd de goede intentie te hebben om er samen uit te komen. Duidelijk is in ieder geval dat de vrede tussen beide partijen nog altijd niet getekend is.