Franse regering tegen bouw nieuw circuit

Franse GP : De toestemming voor de bouw van een nieuw circuit in Frankrijk zal naar alle waarschijnlijkheid niet worden gegeven door de Franse regering.

De Grand Prix van Frankrijk zal niet plaatsvinden in 2010 en niet 2011. Het is eigenlijk alleen nog maar een project voor het organiseren van een race in de toekomst. Er is weinig interesse in een nieuw circuit en een nieuwe Franse GP.

Fans van de Formule 1 zijn in afwachting van een besluit van president Sarkozy over de toekomst van de Franse GP en de mogelijke bouw van een nieuw circuit. Nicolas Deschaux, voorzitter van de FFSA zegt in een forum, ik zie de de reacties van de UMP regering rond de kwestie van de motorsport in Frankrijk. Ik zie geen toekomst voor de GP van Frankrijk in 2011. De stelling van het staatshoofd is samen met milieuactivisten in de regio van Sarcelles (regio waar het nieuwe circuit zou moeten komen)geformuleerd en overlegd. Formule 1 vervuilt en maakt lawaai!

In een interview over dit item, sprak het staatshoofd over zijn voornemen voor een Groot evenement in Parijs tegen een kostprijs van enkele miljarden euros. Maar hij zei niets over de Formule 1. Geen circuits, maar voetbal in 2016.

Sarcelles is een kleine stad waar een hoge werkloosheid heerste en waar jongeren vertrekken. De regio wil graag de mogelijkheid krijgen om een circuit te gaan bouwen op een grondstuk van 110 ha.

Werkzaamheden zouden al kunnen beginnen in 2011 met het doel een F1 race in 2013. Bernie Ecclestone en Jean Todt ondersteunen zelfs dit project. Maar het paleis aan de Elysee geeft geen reactie. Verborgen achter de milieu-argumenten. Een excuus voor een gebrek aan interesse?

(DO)