Frentzen scoort punten voor Sauber

[photo1]Heinz Harald Frentzen behaalde vandaag 4 WK-punten voor Sauber Petronas. De Duitser wist zijn Sauber om de problemen op de baan heen te sturen. Nick Heidfeld viel in de 9e ronde uit met een olieprobleem.

“Ik maakte een goede start en kon Jenson Button passeren” aldus Heinz Harald Frentzen. “Maar hierna hoorde ik van de engineers op de radio dat ik een olieprobleem had, hierdoor stopte de motor. Ik ging van de ideale lijn rijden om de baan schoon te houden en parkeerde mijn bolide in het gras. Ik hoop dat Fernando Alonso oké is na zijn zware crash.”

Heinz Harald Frentzen
“Vlak voor de start wijzigde we onze strategie, we besloten de T-car te gebruiken. De T-car was afgesteld voor de regenachtige condities. Het was niet makkelijk om met veel benzine te rijden, de auto had veel aquaplaning. Hierdoor spinde ik één keer, maar gelukkig kon ik verder. We finishte als 5e en behalen hiermee 4 WK-punten, ik ben blij met het resultaat.”

[photo2]Peter Sauber- teambaas
“Een spectaculaire en dramatische race. De race was goed voor ons, twee bolides die niet beschadigd zijn, twee coureurs die nog heel zijn, en 4 WK-punten.”