Frentzen terug naar Sauber – Update

[photo1]Heinz-Harald Frentzen gaat terug naar het team waar hij in 1994 zijn Formule 1 debuut mee maakte. Dat maakte de 35-jarige Duitser bekend tegenover Bild am Sonntag, een Duits magazine. Dit magazine is echter geen betrouwbare bron, het blad brengt vaker geruchten naar voren die later onwaar blijken te zijn. Het is dan ook wachten op een bevestiging van Peter Sauber.

Frentzen heeft een deal van één jaar getekend met het Zwitserse team. Van Peter Sauber is wel bekend dat hij de optie op Nick Heidfeld wil verzilveren. Dit zou betekenen dat de talentvolle Braziliaan Felippe Massa het veld moet ruimen, hij zou niet voldoen aan de verwachtingen.

Frentzen reed al eerder drie seizoenen voor Sauber, waarin hij dermate veel indruk maakte dat hij later door Frank Williams gecontracteerd werd. Hier kwam hij echter niet uit de verf.

—– Update —–

Zojuist is door Sauber bevestigt dat de line-up voor 2003 bestaat uit Nick Heidfeld en Heinz-Harald Frentzen. Felipe Massa heeft de mogelijkheid gekregen om volgend jaar test- en reservercoureur te zijn. Frentzen is één van de meest succesvolle coureurs die Sauber ooit gehad heeft. Van 1994 tot 1996 behaalde hij voor het team maar liefst 29 wk-punten.

Frentzen: “Ik heb altijd al een speciale band gehad met Peter Sauber. Bij hem maakte ik mijn Formule 1 debuut en hij maakte de weg vrij voor mijn verdere carriere. Ik ben enorm onder de indruk van de prestaties die Sauber over de laatste jaren geleverd heeft, en ik ervan overtuigd dat we samen veel kunnen bereiken.”

[photo2]Peter Sauber: “De verlenging van Nick’s contract was slechts een formaliteit. Hij heeft het uistekend gedaan en voelt zich thuis bij ons. De beslissing om Felipe Massa te vervangen was niet makkelijk voor me. De prestaties van Heinz-Harald dit jaar gaven de doorslag, ik ben zeer onder de indruk. Hij is niet alleen een van de snelste Formule 1 coureurs, hij weet ook hoe hij een team hoger op moet brengen. Daarnaast is hij ook nog eens heel erg gemotiveerd. Ik hoop dat Felipe ons aanbod als test- en reserve coureur accepteerd. We zijn nog steeds erg geïnteresseerd in zijn ontwikkeling.”