Friesacher teamgenoot Albers

[photo1]Minardi heeft vandaag bevestigd dat de Patrick Friesacher dit jaar samen met Christijan Albers voor het team zal uitkomen. De 24-jarige Oostenrijker testte al enkele malen voor de Italiaanse Formule 1 renstal en reed sinds 2001 met wisselend succes in het Internationale Formule 3000 kampioenschap.

“Voor mij is het een droom die na lange tijd uitkomt”, aldus Patrick Friesacher. “Ik ben heel erg blij dat ik voor Minardi mag gaan rijden. Ik ken veel mensen in het team, het is een grote familie. Het team heeft een fantastische sfeer en als je bedenkt hoeveel coureur hun loopbaan bij Minardi zijn gestart is het een fantastisch team om mijn Formule 1 loopbaan te starten. Ik ga nu hard trainen om te zorgen dat ik helemaal fit ben als ik in Australië aan de start sta. Dit is een fantastische kans die ten volste ga benutten.”

Paul Stoddart liet ook weten blij te zijn. “Ik ben blij Friesacher in mijn team te mogen verwelkomen. Hij maakte indruk op het team toen hij voor ons testte op Misano in november vorig jaar. In Kyalmi, tijdens de F1x2 Grand-Prix stal hij de show. Het is snelle, consistente coureur die ook nog een goede feedback aan de engineers kan geven. Samen met Christijan Albers zal Minardi dit jaar met een extreem jonge line-up aan de start staan.”

Minardi begint het seizoen met twee onervaren coureurs. Friesacher en Albers hebben beide niet meer Formule 1 ervaring dan enkele testsessies voor Minardi. Nicolas Kiesa die lange tijd met het tweede stoeltje aan de haal leek te gaan bleek het uiteindelijk financieel niet rond te krijgen. Friesacher, al lange tijd met Minardi in gesprek, kon uiteindelijk wel aan de financiële eisen van Minardi voldoen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading