Fusie Asiatech – Minardi?

[photo1]De teambaas van Kl Minardi Asiatech Paul Stoddart heeft de directie van Asiatech uitgenodigd voor een gesprek over de toekomst van Minardi en Asiatech.

Het contract Minardi en Asiatech loopt nog een jaar door, dit contract lijkt echter niet veel waarde te hebben omdat beide partijen niet bevestigen of men volgend jaar weer samenwerkt.

Asiatech denkt er momenteel over om een eigen team te beginnen. Paul Stoddart ziet een mogelijke fusie wel zitten, Minardi krijgt het namelijk heel moeilijk als het niet beschikt over een fabrieksmotor waarvoor niet betaald hoeft te worden.

Een woordvoerder van Asiatech heeft tegenover F1News.nl verklaard door vier teams benaderd te zijn, de motorenfabrikant is momenteel met drie teams in gesprek.

Er zijn twee scenario’s voor Asiatech, het gaat samenwerken met een team dat geen fabrieksteun heeft (Arrows, Minardi, Sauber, Jordan). Een andere mogelijkheid voor Asiatech is een samenwerking met een autofabrikant.

Asiatech heeft nog niet uitgelaten over een mogelijke beslissing, deze word eind juni gemaakt. Of de beslissing dan ook meteen bekend word gemaakt aan de pers is niet bekend, we houden je in ieder geval op de hoogte!

Loading