Gaat Max Verstappen opnieuw records breken?

Max Verstappen behaalde in Japan zijn tweede wereldtitel. Verstappen is daarmee in het rijtje van Alberto Ascari, Graham Hill, Jim Clark, Emerson Fittipaldi, Mika Hakkinen, en Alpine coureur Fernando Alonso gekomen. Allen behaalde zijn twee wereldtitels Formule 1.

De vraag is hoeveel wereldtitels en Grand-Prix gaan Max Verstappen nog winnen? Denk jij het te weten? Waag dan een gokje. Met de Unibet Nederland promotiecode maak je een goede kans.

Fernando Alonso liet weten dat de wereldtitel niet meer dan terecht zal zijn. Verstappen was dit jaar de snelste coureur, maakte de minste fouten, en had met Red Bull ook een sterk team. Maar volgens Alonso was Red Bull niet altijd de snelste auto, vooral aan het begin van het seizoen was Ferrari de snelste. Echter maakte de Scuderia veel fouten, was de auto niet betrouwbaar, of maakte het team strategisch verkeerde keuzes.

Max Verstappen is onlangs 25 jaar oud geworden, daarmee kan de Nederlander nog lange tijd mee in de Formule 1. Michael Schumacher behaalde in zijn loopbaan zeven wereldtitel, Lewis Hamilton staat op zes. Lewis Hamilton is echter al 37 jaar, in januari wordt de Brit 38. Zeker is dat de Mercedes coureur volgend jaar ook zal rijden. Vraag of is of hij in 2024 ook nog actief zal zijn.

De oudste coureur in het veld is nu Fernando Alonso. Hij is nu 41 jaar en tekende onlangs een twee jarig contract met Aston Martin. Alonso reed al 353 Grand-Prix, Max Verstappen staat nu op 158 Grand-Prix. Verstappen heeft eerder wel aangegeven het onwaarschijnlijk te vinden om op dezelfde leeftijd als Alonso nog Grand-Prix te rijden. Wel heeft Verstappen laten weten in de toekomst nog graag de 24 uur van Le Mans te willen rijden. Mogelijk zal Max dit met vader Jos doen, Jos Verstappen reed al eerder Le Mans en won deze race zelfs in de LMP2-klasse.

Voorlopig focust Max Verstappen zich echter op de Formule 1. Verstappen ligt in ieder geval tot en met 2028 vast bij Red Bull. In dit contract zitten wel prestatieclausules. Mocht Red Bull niet competitief zijn dan kan Verstappen naar een ander team vertrekken.

Tot 2026 blijft het motorreglement in de Formule 1 hetzelfde. Volgend seizoen zijn er ook geen grote wijzigingen in het reglement. De vraag is wel of Mercedes, dat de afgelopen jaar dominant was, en dit jaar veel problemen kende dan weer kan aanhaken. De Duitsers lijken langzamerhand weer op de goede weg. En ook is de vraag of Ferrari geleerd heeft van 2022 en dan sterker voor de dag kan komen.

Loading