Red Bull Contentpool

F1 Nieuws

Gaat na Newey ook Verstappen Red Bull verlaten? Perez reageert!

Gaat na Newey ook Verstappen Red Bull verlaten? Perez reageert!

2 mei - 20:16 Laatste update: 20:28
7

Het is chaos binnen Red Bull Racing. Deze week werd bekend dat Adrian Newey het team gaat verlaten en er gaan geruchten dat er meer mensen gaan vertrekken. Één van die mensen waar een vertrek een mogelijkheid is, is Max Verstappen. Teamgenoot Sergio Perez denkt echter niet dat er een complete leegloop aankomt.

Al voordat het seizoen begon was het chaotisch binnen Red Bull. Het mogelijke grensoverschrijdende gedrag van Christian Horner kwam uit. Er werd onderzoek gedaan naar dit mogelijke grensoverschrijdende gedraag, waarna de Britt onschuldig bleek. Echter is de hectiek daarna niet opgehouden, want er zou ook een machtsstrijd gaande zijn binnen het team.

Deze machtsstrijd heeft er mogelijk toe geleid dat er meerdere belangrijke mensen zijn die weg zouden willen bij Red Bull. Het vertrek van Newey zou een reden voor Verstappen kunnen zijn om ook het team te verlaten. De Nederlander maakte eerder namelijk duidelijk dat hij niet wilde vertrekken, zolang het succesteam maar bij elkaar bleef. Met het vertrek van de Chief Technical Officer is de eerste belangrijke persoon van het succesteam al weg.

Perez over mogelijk vertrek Verstappen

Ondanks het vertrek van Newey denkt Perez niet dat Verstappen en andere belangrijke mensen weg zullen gaan bij het team: “Ik denk dat iedereen zich volledig betrokken voor het team. We hebben opnieuw een geweldig seizoen. De toekomst ziet er ook echt goed uit voor het team. Het is denk ik normaal dat je dit soort bewegingen hebt, maar ik denk dat dat de organisatie echt sterk blijft en ik zie geen veranderingen meer in dat opzicht.