Gascoyne blijft Lotus trouw

Lotus heeft bevestigt dat technisch directeur Mike Gascoyne in ieder geval tot 2015 bij het team zal blijven. De 47-jarige Gascoyne is al sinds de oprichting van het team werkzaam bij Lotus.

De verlenging van het contract van Gascoyne is goed nieuws voor Lotus. Gascoyne werkte eerder bij Force India en daar werd hij gezien als één van de mannen achter het succes van het team. Eerder werkte Gascoyne ook met succes bij Jordan, en Renault. Alleen bij Toyota viel Gascoyne, ondanks een enorm budget en faciliteiten wat tegen. Bij Lotus is de weg naar boven weer gevonden, dit jaar ontwierp de Brit in korte tijd met beperkte middellen een uitstekende auto.

Bij Lotus krijgt Gascoyne de vrije hand. Met zijn eigen technisch staf werkt de technisch directeur nu al enige maanden aan de auto voor volgend jaar. Nu Gascoyne meer tijd heeft en betere faciliteiten zijn de verwachtingen voor volgend jaar hoog gespannen. Debutant Lotus hoopt dan de aansluiting te vinden met de “bestaande” Formule 1 – teams.

(pg)