Gascoyne heeft tijd nodig

[photo1]Spyker F1 ontwerper Mike Gascoyne denkt dat het hem gaat lukken om de B-versie van de Spyker F8 VII eind juli gereed te hebben. De Brit waarschuwt wel voor te hoge verwachtingen, Gascoyne zegt namelijk niet te kunnen toveren.

De Spyker F8 VII wordt vooral aërodynamisch verbeterd. De bolide krijgt een nieuwe achterkant, versnellingsbak, koelsysteem en bodywork.

“Waarom de auto zoveel vroeger komt? Tijd is geld in de Formule 1. Ik heb ons schema bekeken en ik denk dat we in Duitsland klaar zijn met de B-auto. De auto komt niet eerder omdat er druk vanuit het management op me wordt uitgeoefend. Ik ben verantwoordelijk voor de techniek en maak daarvoor ook zelf de schema’s.”

“Het gaat wel krap worden. We willen ons werk gaat doen en gaan daarom niet roekeloos worden om de auto maar voor Duitsland af te hebben. Verwacht niet teveel. Bij Benetton en Toyota heb ik meer dan een jaar nodig gehad om alles op de rails te krijgen. Ik ben geen tovenaar dus bij Spyker heb ik ook tijd nodig. De B-versie wordt een verbetering maar verwacht geen wonderen.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading