Gascoyne tempert verwachtingen Spyker

[photo1]De technisch-directeur van Spyker F1, Mike Gascoyne, heeft de verwachtingen voor de nieuwe Spyker F8-VIIB getemperd. De Brit verwacht dat Spyker met de nieuwe auto voorlopig alleen het gat met Toro Rosso kan dichten.

Tijdens de teampresentatie van Spyker aan het begin van dit seizoen sprak de Brit nog zijn verwachting uit dat de nieuwe auto 1 tot 1,5 seconde sneller zou zijn. De nieuwe auto is echter niet geheel nieuw, zo is de monocoque nog hetzelfde. Daarnaast gaat Spyker niet gebruik maken van een naadloze versnellingsbak maar van een aangepaste versnellingsbak die ook aan de reglementen voor 2008 voldoet.

Een nieuwe lichtere monocoque komt er pas in 2008, een naadloze versnellingsbak zoals alle andere Formule 1 teams die hebben komt zelfs pas in de loop van 2008.

“,Aërodynamisch gezien denken we aan een stap van driekwart seconde, en ook mechanisch verwachten we een aardige sprong voorwaarts”, aldus Mike Gascoyne tegenover Formule 1. “Als je naar de laatste races kijkt dichten we daarmee alleen het gat naar Toro Rosso, maar op bepaalde circuits zullen we verder naar voren komen.”

“De windtunnel in Brackley draait pas net, die zou in eerste instantie al een kleine twee maanden in gebruik zijn genomen. Dat heeft ons wat parten gespeeld waardoor de stap vooruit niet zo groot wordt als verwacht. Wel is het zo dat er tot het einde van het seizoen updates komen en dat we de auto nu sneller kunnen verbeteren. Er zit heel wat in de pijplijn.”

Spyker F1 testcoureur Fairuz Fauzy testte vandaag op Silverstone alvast wat aërodynamische onderdelen voor de nieuwe Spyker B-versie. Op 14 augustus zal de nieuwe Spyker F1 auto zijn eerste kilometers maken, dan zal een shakedown plaats vinden op het circuit van Silverstone.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading