“Geef mij nog eens kans” – Barrichello

[photo1]Rubens Barrichello heeft zijn team Honda F1 laten weten dat ze volgend beter voor hem kunnen kiezen dan voor een debutant zoals Bruno Senna. Senna test deze maand drie dagen voor Honda en lijkt de vervanger voor Barrichello te gaan worden.

“Honda heeft iemand nodig met ervaring”, aldus Rubens Barrichello na de Braziliaanse Grand-Prix. “Jenson Button en ik hebben deze ervaring, we hebben voor topteams gereden en Grand-Prix gewonnen. Dit jaar hebben we problemen met de auto. Een ervaring piloot kan zulke problemen oplossen, hij kan terug koppelen naar zijn kennis, hij weet hoe er mee om moet gaan.”

Rubens Barrichello is verreweg de meest ervaren Formule 1 – coureur van het gehele veld. De Braziliaan debuteerde al in 1993 in de Formule 1 en heeft het record van de meeste Grand-Prix starts op zijn naam staan.

“Bij Honda hebben we het budget, de faciliteiten, en ook de mensen om zulke problemen op te lossen.” Zo gaat Barrichello verder. “Dan hebben ze de coureurs nodig die de deze mensen de juiste feedback kunnen geven zodat het budget en de faciliteiten op de juiste manier gebruikt kunnen worden.”

“Een debutant met nauwelijks Formule 1 – ervaring heeft deze terugkoppeling niet. Deze zal in het begin vooral bezig zijn om alles onder controle te krijgen. Als een auto dan niet goed gaat dan zal dat een geweldige klus worden.”

Loading