Geen plan B voor Stefan GP

Het beeindigen van de technische overeenkomst tussen Toyota en Stefan GP kunnen we de vraag stellen over de toekomst van de Servische ploeg in de Formule 1. Een toekomst die verre van duidelijk is.

Wanneer het team vorig jaar aangaf om deel te nemen aan wereldkampioenschap formule 1 2010, was het doel om een auto te ontwerpen en te bouwen in Belgrado. De technisch directeur was Mike Coughlan die berucht is om zijn betrokkenheid bij het Spygate schandaal in 2007.

Na niet te zijn geselecteerd in de vroege zomer van 2009, zei Stefanovic dat hij al plannen had om een Formule 1 auto te bouwen en te ontwerpen in Servië. Maar ongeveer een maand later heeft hij dit idee laten varen.In deze maand werd Stefan GP een concurent van Sauber om het BMW team over te nemen en dus geen auto zelf te ontwikkelen. Nadat duidelijk werd dat Stefan GP het BMW team niet ging overnemen werd in december 2009 de deal met Toyota bekend gemaakt en was daar toch de mogelijkheid om de beschikking te hebben over een chassis en motor.

Het contract met Toyota is beeindigd en Stefan GP is dus “verplicht” om zijn eigen auto te bouwen. Maar volgens onze informatie, Heeft het Servische team geen plan B voor de toekomst. De enige en betaalbare optie was Toyota. Daarbij komt nog,dat over de financiering, Bernie Ecclestone zei de journalist Adam Cooper dat de Servische regering Stefan GP zou helpen, maar geen financiële hulp zal bieden. Het doek lijkt definitief gevallen voor Stefan GP.

(Do)