Geen Van der Garde in Maleisië

[photo1]Giedo van der Garde zal in Maleisië niet als vrijdagcoureur voor Spyker in actie komen. Spyker zal geen vrijdagcoureur inzetten om Christijan Albers en Adrian Sutil de kans te geven zoveel mogelijk kilometers te maken.

Van der Garde beschikt nog steeds niet over een superlicentie, zonder deze superlicentie mag hij sowieso niet in actie komen. De Nederlander heeft nog altijd twee contracten, bij Spyker en Super Aguri. Een snelle oplossing lijkt niet in zicht.

Spyker zal in Maleisië de beschikking hebben over verbeterde barge-boards, side-pods, diffuser, en een aangepast bodywork. De nieuwe onderdelen zijn in de nieuwe windtunnel van Spyker onder leiding van Mike Gascoyne ontwikkeld. Volgens computersimulaties van het Nederlandse team moet het verbeterde pakket een winst van 0,4 seconde per ronde opleveren.

De nieuwe Spyker F1 bolide zal later dit jaar het circuit op gaan. Gisteren liet Spyker directeur Victor Muller weten dat hij verwacht dat de nieuwe auto tijdens de Grand-Prix van Duitsland op de Nurburgring (22 juli) voor het eerst in actie zal komen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading