Gelijke kansen voor Mclaren coureurs

[photo1]Met nog 1 race te gaan in het Formule 1 seizoen heeft Mclaren voor het eerst sinds jaren weer serieus kans op de titel in de laatste race. Met zowel Lewis Hamilton als Fernando Alonso gaat Mclaren voor de titel. Echter wordt er over de spanning tussen Alonso en Hamilton niet gelogen.

Mclaren gaf vandaag een persbericht vrij dat beide rijders gelijk materiaal krijgen voor de laatste race. Ron Dennis reageerde: “Dit is een geweldig seizoen waarin Mclaren en onze rijders een grote rol in spelen. Dit is mogelijk gemaakt omdat Fernando en Lewis tegen elkaar mochten racen met compleet gelijk materiaal. Dit gaat uiteraard door in Brazilië waar het hele team haar best gaat doen om de titel te winnen.”

Volgende week zondag gaat in Brazilië de laatste race van het jaar van start. Voor Hamilton is de opdracht vrij eenvoudig. Als hij Alonso voorblijft en hoger finisht dan 6e bij een overwinning van Raikkonen is hij de jongste wereldkampioen in de geschiedenis. Raikkonen moet winnen om de titel te behalen. Dan mag Alonso hooguit 3e worden en Hamilton hooguit 6e. Een vrijwel onmogelijke opgave met het ijzersterke Mclaren Mercedes in het voordeel.

Edwin Scholten
F1News.nl