Gené blijft testen bij Williams

Het BMW Williams F1 Team heeft vandaag bevestigd dat Marc Gené volgend jaar zal aanblijven als testcoureur. Het team is erg tevreden over de Spanjaard, de afgelopen jaren testte hij duizenden kilometers in de bolides van Williams. Tijdens de Grand-Prix van Italië van dit jaar was Gené een waardige vervanger van de zieke Ralf Schumacher.

Gené zal volgend jaar ook de reservecoureur van het team zijn. Bij Williams is Gené een zeer waardevolle schakel, mogelijk gaat Williams voor volgend jaar nog op zoek naar een tweede testcoureur.

“Wij zijn in de gelukkige positie om Marc Gené voor het team te behouden”, aldus teambaas Frank Williams. “Gené is erg goed in het testen en heeft daarnaast de ervaring om onze huidige coureurs, als dit door omstandigheden nodig mocht zijn, te vervangen. Ik ben blij dat hij opnieuw een jaar bij ons blijft, zeker als je bedenkt dat ook andere teams onder de indruk zijn van de testprestaties van Marc Gené”.

Gené reed in 1999 en 2000 33 Grand-Prix voor Minardi, dit jaar kwam hij bij de Grand-Prix van Italië als vervanger van Ralf Schumacher in actie. De Spanjaard maakte veel indruk en sprak de hoop uit om in 2004 weer Grand-Prix te kunnen gaan rijden. Dit zal dus niet lukken, Gené test volgend jaar gewoon weer voor Williams.