Formule 1

George Russell tegen Sky F1 over incident: "Er was genoeg ruimte voor ons beiden om op de baan te blijven"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 april 2024 12:45

George Russell vond dat hij Oscar Piastri genoeg ruimte gaf toen die laatste de baan op ging tijdens hun harde gevecht aan het eind van de Grand Prix van Japan. Russell dwong Piastri naar de binnenkant bij de chicane toen hij de McLaren-coureur wilde inhalen. Het tweetal raakte elkaar toen Piastri vervolgens deel twee van de chicane afsneed en voor Russell terugkeerde op de baan.

George Russell Mercedes Grand Prix F1


Russell passeerde Piastri uiteindelijk in de laatste ronde, maar moest nerveus wachten op bevestiging van zijn resultaat omdat de stewards het incident onderzochten. Russell kon echter opgelucht ademhalen toen de stewards hadden besloten om geen verdere actie te ondernemen. Niettemin gelooft Russell niet dat hij Piastri tijdens dat incident van de baan drukte.

"Het was een late beweging van mijn kant aan de binnenkant, waarbij ik contact maakte", vertelde Russell aan Sky F1. "Er was genoeg ruimte voor ons beiden om op de baan te blijven. Ik zou iets meer overstuur zijn geweest als ik achter hem was gefinisht."

De Mercedes-coureur voerde een eenstop-race uit tegenover de twee-stopper van Piastri. Russell prees de keuze van Mercedes om hem de harde band te geven bij de herstart van de race, die werd afgevlagd vanwege een botsing tussen Daniel Ricciardo en Alex Albon in de openingsronde.

"Het was de juiste beslissing om op de harde band te starten, want het gaf ons de flexibiliteit om de éénstop of de tweestop te doen", zei Russell. "Als je na de rode vlag op de medium start, ben je gebonden aan de twee-stop. Het was een uitdaging in de eerste stint. Ik zat vast achter Lewis (Hamilton, teamgenoot van Mercedes, red.). Hij worstelde met de voorkant, en het zou goed zijn geweest om in dat gevecht voorop te rijden, want na die eerste pitstop waren we qua snelheid gelijk aan Lando Norris en Charles Leclerc voor ons."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS