Giedo van der Garde 3e rijder bij Super Aguri

[photo1]Super Aguri heeft vandaag bekend gemaakt dat Giedo Van Der Garde in 2007 de test en reserverijder zal zijn voor het team. De 21-jarige Veenendaler maakte al deel uit van het young drivers team van Mclaren Mercedes maar heeft nu dus de overstap gemaakt naar Super Aguri Honda.

“Ik ben erg blij dat ik opgenomen ben bij het Super Aguri team. Toen ik begon met karten heb ik altijd gezegd dat ik de Formule 1 in wou. Nu kan ik mijn best doen voor het team en hopen zoveel mogelijk over de wagen te leren. Ik kijk er naar uit om voor het eerst in de wagen te rijden” Aldus Van Der Garde. Aguri Suzuki voegde toe: “We zijn erg blij met Giedo in ons team. Hij is een jonge coureur die nog veel in zijn mars heeft. Hij gaat een zwaare tijd tegemoet in de Formule 1 maar ik ben zeker dat hij erdoorkomt en dat hij ook succes zal hebben in deze tak van de autosport.

Toen Van der Garde 9 was begon hij met karten waar hij al snel dubbel Nederlands kampioen werd. Vanaf 12-jarige leeftijd rijdt hij op internationaal niveau. De laatste 3 jaar reed hij met wisselend succes in het Europese Formule 3 kampioenschap voor onder andere het dominante ASM team.

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading