Glock verdedigt transfer naar Virgin

Timo Glock heeft vandaag zijn beslissing verdedigt om volgend jaar voor het nieuwe Formule 1 – team Manor/ Virgin te gaan rijden. De Duitser geeft wel toe dat hij volgend jaar niet aan de top van het veld te zien zal zijn.

Glock, 27 jaar oud, zag zijn werkgever Toyota de Formule 1 verlaten. De Duitser sprak ook met Renault maar koos toch voor Virgin GP.

“Sommige zeggen dat dit het begin van het eind is van mijn loopbaan”, aldus Glock. “Zo zie ik het uiteraard niet. Ik heb ervaring met hoogte – en dieptepunten in mijn loopbaan en kijk vooral naar de langere termijn.”

“In mijn opinie gaat de Formule 1 terug naar de prive-teams. Virgin GP hoort bij deze prive-teams. Het is een prima combinatie van jonge talentvolle en ervaren mensen, de ambitie en motivatie straalt er vanaf. Ik wil met deze mensen progressie gaan maken.”

“Natuurlijk zullen er in het eerste jaar mensen zijn die om ons zullen lachen. De resultaten zullen pas na twee of drie jaar komen. Maar als het mij vraagt is het leuker om vooruit te gaan met een klein jong team dan gewoon in een winnende auto zitten.”

(pg)