Glock vervangt Pantano

[photo1]De vrije training van de zaterdag is zojuist begonnen, en wat al verwacht werd kwam uit: Timo Glock zit in de Jordan.

Het is Giorgio Pantano dus niet gelukt om zijn problemen op te lossen, en de 21-jarige derde coureur van het team mag dus ook aan de eerste vrije trainingen van zaterdag beginnen. Het lijkt erop dat de Duitser morgen ook zijn Grand-Prix debuut mag maken, het ziet er namelijk niet naar uit dat Pantano zijn problemen tijdig kan oplossen.

Officieel heeft het team van Jordan nog niets laten weten. Teambaas Eddie Jordan liet weten dat Pantano vanwege “persoonlijke problemen” gisteren niet in actie kon komen. Pantano zal echter aan de kwalificatie van vandaag moeten deelnemen wil hij morgen van start gaan in de Grand-Prix van Canada.

Update 14.48
Zojuist heeft het team van Jordan officieel bevestigd dat Timo Glock Giorgio Pantano voor de rest van het weekend zal vervangen. Glock heeft inmiddels ook toestemming gekregen van de stewarts of the meeting.

Het team van Jordan hoopt dat Pantano volgende week aan de Grand-Prix van Amerika kan deelnemen.

“Ik ben wat nerveus om aan deze Grand-Prix deel te nemen”, aldus Timo Glock. “Ik had niet verwacht om zo snel al in de Formule 1 te rijden. Ik ga mijn best doen en ik hoop goed werk voor het team te kunnen doen.”

Eddie Jordan
“De omstandigheden voor Timo Glock zijn niet ideaal, het wordt een gooi in het diepe voor hem. Zijn debuut komt veel eerder dan iedereen had verwacht, ik heb echter het volste vertrouwen in hem.”

Loading