GP Amerika: Afgang voor Michelin, Ferrari profiteert

Michael Schumacher heeft zojuist in een bizarre race zijn eerste overwinning van dit seizoen behaald. Teamgenoot Barrichello werd tweede, Jordan-piloot Tiago Monteiro kwam als derde over de finish.

Vlak voor de start was het nogsteeds niet duidelijk of de teams met Michelin banden zouden gaan starten of niet. Als de opwarmronde voorbij is gaan alle teams die met Michelin banden rijden naar binnen. Zo ontstaat de vreemde situatie dat er maar zes auto’s op de startgrid staan.

Vanaf de start zijn beide Ferrari’s vertrokken. Ze rijden gemakkelijk weg van de beide Jordan’s en Minardi’s en kunnen zodoende hun pitstops maken zonder plaatsen te verliezen.

Christijan Albers vangt de race als vierde aan en weet dit lange tijd vast te houden. Uiteindelijk komt Albers als vijfde over de finish, voor zijn teamgenoot Friesacher. Dit betekent dat Minardi maarliefst zeven WK punten weet te scoren.

Na de tweede pitstop van Michael Schumacher rijdt hij de baan weer op, daar komt hij Rubens Barrichello tegen. Rubens gaat door het gras om Schumacher te ontwijken. Ze kunnen beide hun weg vervolgen.

GP Amerika: Uitslag Race
1. M. Schumacher – Ferrari – 1:29:43.181
2. R. Barrichello – Ferrari + 1.522
3. T. Monteiro – Jordan + 1 ronde
4. N. Karthikeyan – Jordan + 1 ronde
5. C. Albers – Minardi + 2 ronden
6. P. Friesacher – Minardi + 2 ronden

Niet gefinisht
J. Trulli – Toyota
K. Raikkonen – McLaren
J. Button – BAR
G. Fisichella – Renault
F. Alonso – Renault
T. Sato – BAR
M. Webber – Williams
F. Massa – Sauber
J.P. Montoya – McLaren
J. Villeneuve – Sauber
R. Zonta – Toyota
C. Klien – Red Bull Racing
N. Heidfeld – Williams
D. Coulthard – Red Bull Racing

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading