GP Bahrein: Massa wint

[photo1]Felipe Massa heeft in de woestijn van Bahrein zijn eerste Grand-Prix overwinning van dit seizoen gepakt. De Braziliaan bleef Lewis Hamilton en teamgenoot Kimi Raikkonen voor. Spyker F1 haalde zowel met Christijan Albers (14e) als Adrian Sutil (15e) de finish.

Felipe Massa die vanaf Pole-Position pakte hield bij de start de leiding. Teamgenoot Raikkonen vanaf plek drie moest een plekje afstaan aan Fernando Alonso. Achterin is het Button die spinde en zijn auto liet afstaan. In dezelfde bocht raakte Adrian Sutil Scott Speed. Speed valt uit en Sutil moest de pitsstraat opzoeken waar de nodige reparaties moesten worden verricht. De safety-car moet uitkomen en Sutil kwam na 2 ronden de baan weer op.

Massa en Hamilton liepen samen weg bij Alonso en Raikkonen. Raikkonen leek sneller te zijn dan Alonso maar komt hem niet voorbij. Daarachter is het Heidfeld die het tempo ook goed kon volgen.

Na de eerste serie pitstops houdt Massa de leiding. De Braziliaan bouwt zijn voorsprong vervolgens gestaag uit. Raikkonen passeert Alonso door middel van zijn pitstop en volgt op plek drie.

Nick Heidfeld is het die BMW Sauber blije gezichten bezorgd door Fernando Alonso buitenom in te halen.

Ondertussen vallen zowel David Coulthard als Mark Webber met technische problemen uit. Beide Red Bull coureurs leken op weg naar punten. Na drie Grand-Prix heeft het team nog altijd geen enkel WK-punt gescoord.

Sato en Davidson vallen ook uit waardoor het volledige Super Aguri F1 vroegtijdig mag toekijken. Beide coureurs vallen met motorische problemen uit, Sato zorgt zelfs voor een grote plof op het lange rechte stuk.

Massa ging als eerste naar binnen voor de tweede serie pitstops. Hamilton volgt niet veel later. Massa rijdt vervolgens onbedreigd naar de zege. Hamilton wordt tweede en Raikkonen derde.

Nick Heidfeld verslaat Alonso met een vierde plek. Dit zorgt voor de unieke situatie dat Felipe Massa, Fernando Alonso, en Lewis Hamilton met 22 WK-punten alleen het wereldkampioenschap leiden.

Voor Spyker F1 is het de eerste keer dat het team dit jaar aan de finish komt. Albers rijdt een solide race maar moet wel een ronde toegeven op de rest van het veld. Sutil rijdt een verloren race nadat hij 2 ronden achter oploopt door zijn botsing met Scott Speed. De jonge Duitser haalt wel voor het eerst in zijn loopbaan de finish van een Formule 1 Grand-Prix.

GP Bahrein, race
1 F. Massa Ferrari 1:32:27.515
2 L. Hamilton McLaren + 2.360
3 K. Räikkönen Ferrari + 10.839
4 N. Heidfeld BMW + 13.831
5 F. Alonso McLaren + 14.426
6 R. Kubica BMW + 45.529
7 J. Trulli Toyota + 1:21.371
8 G. Fisichella Renault + 1:21.701
9 H. Kovalainen Renault + 1:29.411
10 N. Rosberg Williams + 1:29.916
11 A. Wurz Williams + 1 ronde
12 R. Schumacher Toyota + 1 ronde
13 R. Barrichello Honda + 1 ronde
14 C. Albers Spyker F1 + 2 ronden
15 A. Sutil Spyker F1 + 4 ronden

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading