GP Engeland: Michael Schumacher pakt overwinning

[photo1]Michael Schumacher heeft vandaag de Grand Prix van Engeland op zijn naam geschreven. Schumacher bleef zijn teamgenoot Rubens Barrichello en rivaal Juan Pablo Montoya ruim voor.

Bij Barrichello ging het voor aan vang van de Grand Prix al mis, bij aanvang van de warm-up ronde kwam de Braziliaan niet van zijn plek. Barrichello moest vervolgens als laatste de race aanvangen, binnen 19 ronden reed “Rubinho” echer alweer in de kop van het veld.

Juan Pablo Montoya hield overigens de leiding bij de start. Michael Schumacher en Ralf Schumacher volgden.

Nadat er lange tijd enkel regendruppels uit de lucht kwamen begon het hard te regenen. Iedereen moest naar binnen om de banden te verwisselen voor regenbanden en intermediates. David Coulthard en McLaren sloegen hierbij de plank mis, Coulthard viel ver terug.

Heinz Harald Frentzen maakte vervolgens veel indruk door in de punten te rijden, daarna ging hij op weg naar Ralf Schumacher. Echter de door Tom Walkinshaw uit eigen zak betaalde Cosworth motor begaf het.

Ralf Schumacher kent later problemen in de pits, er zijn opnieuw problemen met de tankinstallatie. Ralf Schumacher moest dus twee pitstops maken om te kunnen tanken.

De baan is ondertussen weer redelijk opgedroogt, na diverse spins van andere coureurs hebben Michael Schumacher en Rubens Barrichello bijna het hele veld op een ronde gezet.

Alleen Montoya kan redelijk volgen, de Michelin banden kunnen zich in de regen duidelijk niet meten met de Bridgestones.

Als het droog is haalt Montoya Barrichello door een practige inhaalactie in. Na enkele ronden pakt Barrichello de plaats van Montoya door een mooie inhaalactie alweer terug.

[photo2]De wedstrijd eindigt vervolgens in dezelfde volgorde. Na een boeinde race pakt Michael Schumacher opnieuw de zege, als de Duitser over twee weken op het Franse circuit van Magny-Cours wint, wordt hij voor de vijfde maal wereldkampioen en komt hij hiermee gelijk te staan met de legendarische Juan Manuel Fangio.


1. M. Schumacher
2. R. Barrichello
3. JP. Montoya
4. J. Villeneuve
5. O. Panis
6. N. Heidfeld
7. G. Fisichella
8. R. Schumacher
9. F. Massa.
10. D. Coulthard
11. P. De La Rosa.
12. J. Button

Loading