GP Hongarije: Ferrari wint en pakt titel

Voor de zesde keer op rij heeft de Formule 1 renstal van Ferrari vandaag de constructeurstitel weten te behalen. Michael Schumacher en Rubens Barrichello behaalden op zeer dominante wijze een dubbel zege voor de Italianen. De Duitse Formule 1 piloot verbrak wederom een record, hij behaalde 12 Grand-Prix overwinningen in één seizoen. Schumacher deelde het record eerder met Nigel Mansell, beide mannen wisten 11 Grand-Prix overwinningen in een seizoen te behalen.

Spannend was het vanmiddag niet in Hongarije. Beide Ferrari’s reden weg bij de start waarna beide coureurs ook al eerste over de eindstreep kwamen. Even was er de paniek bij Ferrari, de tankinstallatie lekte maar dit kon tussen de pitstops door met man en macht worden gerepareerd.

Achter de Ferrari’s stuurde Fernando Alonso zijn Renault naar een derde plek. Teamgenoot Jarno Trulli viel met motorische problemen uit. Juan Pablo Montoya pakte de vierde plek. Beide B.A.R coureurs vielen wat tegen, Button werd vijfde en Sato zesde. Sato die als derde startte maakte een slechts start en viel terug naar de tiende positie.

De vervanger van Ralf Schumacher Antonio Pizzonia presteerde dit weekend goed. Vandaag bleek dat de Braziliaan gisteren met redelijk veel benzine reed, toch wist “Jungle boy” zich voor zijn ervaren teamgenoot Juan Pablo Montoya te kwalificeren. Pizzonia werd uiteindelijk zevende, Sauber piloot Giancarlo Fisichella pakte het laatste WK-punt.

McLaren kende dit weekend door een slechte bandenkeus een slecht weekend. Raikkonen viel uit met technische problemen terwijl Coulthard niet verder kwam dan een negende plaats.

Uitslag GP Hongarije
1. M. Schumacher Ferrari 1:35:26.131
2. R. Barrichello Ferrari + 4.000
3. F. Alonso Renault + 44.000
4. JP. Montoya Williams + 1:02.613
5. J. Button BAR + 1:07.439
6. T. Sato BAR + 1 ronde(n)
7. A. Pizzonia Williams + 1 ronde
8. G. Fisichella Sauber + 1 ronde
9. D. Coulthard McLaren + 1 ronde
10. M. Webber Jaguar + 1 ronde
11. O. Panis Toyota + 1 ronde
12. N. Heidfeld Jordan + 2 ronden
13. C. Klien Jaguar + 2 ronden
14. G. Bruni Minardi + 4 ronden
15. Z. Baumgartner Minardi + 5 ronden

Loading