GP Japan: M. Schumacher domineert

Michael Schumacher domineerde vandaag de Grand-Prix van Japan op het circuit van Suzuka. De Duitser startte vanaf Pole-Position behield de leiding en zag zijn overwinning niet meer in gevaar komen. Ralf Schumacher presteerde erg goed en behaalde de tweede plek, Jenson Button eindigde als derde.

Van de harde wind en de regen was vandaag niets meer te merken, de race werd onder droge omstandigheden gereden. Mark Webber was de grote verliezer van de start, de Australiër komt heel slecht weg en verliest diverse plaatsen. Vervolgens vechten Sato die zijn thuisrace rijdt een duel uit met Jenson Button. Dit duel wordt fier door Button gewonnen, Sato moet uiteindelijk genoegen nemen met een vierde plek.

B.A.R deed het opnieuw erg goed met een derde en een vierde plek. De verbeterde Honda motor zorgde voor vooruitgang, echter nog niet voldoende vooruitgang om het leven van Ferrari moeilijk te maken. Schumacher domineerde opnieuw terwijl Barrichello niet aan de eindstreep kwam. Barrichello probeerde Coulthard in te halen waarbij beide mannen elkaar raakten en in de pitstraat met schade aan de ophangingen moesten opgeven. De FIA onderzoekt het incident momenteel, het is dus mogelijk dat de aanrijding nog een staartje krijgt.

Olivier Panis nam met een 14e plaats afscheid van de Formule 1. De Fransman moest zijn meerdere erkennen in zijn teamgenoot Jarno Trulli. In Brazilië zal Zonta de plek van Panis innemen.

B.A.R doet dus goed zaken in Japan. De tweede plek in het constructeurskampioenschap is vrijwel zeker voor B.A.R, met 16 punten voorsprong moet Renault in Brazilië eerste en tweede worden en mag B.A.R geen punten behalen. Dat is iets wat in de huidige situatie onmogelijk wordt geacht.

GP Japan, race
1. M. Schumacher Ferrari 1:24:26.985
2. R. Schumacher Williams + 14.098
3. J. Button BAR + 19.662
4. T. Sato BAR + 31.781
5. F. Alonso Renault + 37.767
6. K. Räikkönen McLaren + 39.362
7. JP. Montoya Williams + 55.347
8. G. Fisichella Sauber + 56.276
9. F. Massa Sauber + 1:29.656
10. J. Villeneuve Renault + 1 ronde
11. J. Trulli Toyota + 1 ronde
12. C. Klien Jaguar + 1 ronde
13. N. Heidfeld Jordan + 1 ronde
14. O. Panis Toyota + 2 ronden
15. T. Glock Jordan + 2 ronden
16. G. Bruni Minardi + 3 ronden

Loading