GP2 kampioen Maldonado wil naar Formule 1

De Venezolaan Pastor Maldonado pakte dit weekend de GP2-titel op het circuit van Monza. De 25-jarige coureur met als manager Nicolas Todt wil nu doorstoten naar de Formule 1.

Maldonado wordt volop gesponsord door bedrijven uit Venezuela en het bewind van Hugo Chavez. De interesse van de Formule 1 – teams in Maldonado is er:
“Ik wil graag naar de Formule 1, maar niet voor enkele races of één jaar”, aldus Maldonado. “Ik wil er lange tijd blijven.”

“Er is veel steun vanuit Venezuela. We werken al 6 jaar aan dit project om me in de Formule 1 te krijgen. Als het lukt zou het historisch zijn, we hebben al heel lang geen inbreng meer gehad uit Venezuela.”

Maldonado wordt al enige tijd in verband gebracht met Sauber. Sauber zou het talent van Maldonado erkennen en daarnaast ook het geld goed kunnen gebruiken. Maldonado is in ieder geval positief:
“De interesse is er van meerdere teams, nu moet het rond komen. Mijn manager werkt hier hard aan. Ik hoop snel zekerheid te hebben voor volgend jaar zo dat ik bij de test aan het einde van dit seizoen in Abu Dhabi al kan deelnemen.”

(pg)

Loading