Grand-Prix van Australië: Barrichello op pole-position

De eerste pole-position van het seizoen is voor de Braziliaan Rubens Barrichello. De Ferrari coureur bleef zijn stalgenoot Michael Schumacher nipt voor.

De kwalificatie werd na 31 minuten door regen eigenlijk al tot een eind gebracht. Enkele coureurs probeerden daarna nog om een tijd neer te zetten, de tijden bleken toen door de regen al ruim 10 seconden langzamer te zijn als normaal.

De debutant Takuma Sato kende echter de grootste problemen, de winnaar van de Marlboro Masters kwam in zijn outlap al tot stilstand. Vervolgens kwam Sato terug in de pits, toen begon het echter juist te regenen. Hoewel hij het hele weekend goede tijden heeft gereden is hij niet gekwalificeert. De verwachting is echter de FIA later vanmiddag clementie verleent zodat Sato toch als 22e mag starten.

De Jaguar vielen hopeloos door de mand, beide coureurs kwamen niet verder als een 29e en een 20 positie. Teambaas Niki Lauda gokte er juist op om zich binnen de top 10 te kwalificeren. Tevens bleef Arrows dat met dezelfde motoren rijdt “de kat” ook voor.

Loading