Grand-Prix van Zuid-Korea in 2010

[photo1]Bernie Ecclestone is met Zuid-Korea overeengekomen dat het land vanaf 2010 een Grand-Prix zal hebben. Maandag na de Grand-Prix van China zal de overeenkomst officieel worden bevestigd.

Ecclestone probeert al jarenlang een extra race in Azië te organiseren. Ecclestone sloot in 1996 al een overeenkomst met Zuid-Korea. Op een nieuw te bouwen circuit zou de Formule 1 van 1998 tot 2002 in Zuid-Korea in actie komen. Het circuit kwam er echter niet waarna Ecclestone naar de rechter stapte. Ecclestone kreeg gelijk en kreeg bijna 10 miljoen Euro van de organisatie van de Zuid-Koreaanse Grand-Prix.

De Grand-Prix van Zuid-Korea van 2010 zal ook op een nieuw te bouwen circuit worden verreden. Zuid-Korea heeft vier jaar de tijd om het circuit te bouwen. De overheid heeft haar steun aan Ecclestone gegeven dus het circuit lijkt er nu daadwerkelijk te komen.

Na China, Japan, en Maleisië krijgt Azië dus haar vierde race in Zuid-Korea. Ecclestone zal na de Grand-Prix van China samen met zijn vrouw Slavica en Renault Formule 1 teambaas Flavio Briatore afreizen naar Zuid-Korea waar hij het nieuws in een persconferentie officieel bekend zal maken.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading