Adrian Newey en Max Verstappen.
Volledig scherm
Adrian Newey en Max Verstappen. © Getty Images

Max Verstappen ziet ‘geniale’ topontwerper Adrian Newey na 19 jaar vertrekken bij Red Bull: ‘Een ware legende’

Formule 1-team Red Bull van Max Verstappen krijgt een dreun te verwerken. Topontwerper Adrian Newey gaat het team verlaten na de controverse rond teambaas Christian Horner. Dat heeft het team inmiddels bevestigd.

75 reacties

  • M.J. van Zanten

    3 dagen geleden
    Er wordt zoveel gezegd en geschreven over alles en iedereen binnen de F1, Max naar Mercedes, Newey naar Ferrari, Horner zus Horner zo, Marko hier, Marko daar… alleen de personen zelf weten het écht. Gewoon afwachten dus ipv al die speculaties
  • Richard Van Rheenen

    4 dagen geleden
    Waarom wordt Horner nog steeds aangeduid als "schuldige"? Onderzoek heeft toch anders aangetoond en in geen enkele toelichting van Newey brengt hij de controverse naar voren. Maar goed, het is natuurlijk "makkelijke" content.
  • Peter Van Baaren

    4 dagen geleden
    Die auto van Verstappe is super snel . Die ken echt keihard rijden . Verstappe gaat zeker winne.
  • Jack van Santen

    4 dagen geleden
    Mensen komen en gaan. Zo ook deze topper. Enorm succesvol geweest, maar ook hij kon 7 jaar Mercedes niet verhinderen.
  • Rob Kwist

    4 dagen geleden
    Diep respect voor deze nu al legendarische ontwerper van formule 1 bolides!!! Adrian Newey behoort tot de eregalerij van legendarische F1 ontwerpers, zoals Colin Chapman, Mauro Forghieri, John Barnard, Gordon Murray en Rory Byrne. Adrian Newey heeft veel meer bijgedragen aan de ontwikkeling van de F1, dan figuren zoals Christian Horner en Helmut Marko.
  1. Cynische Fernando Alonso ziet duidelijke fout Lewis Hamilton: ‘Maar hij is geen Spanjaard, dus krijgt geen straf’
    Met samenvatting

    Cynische Fernando Alonso ziet duidelijke fout Lewis Hamilton: ‘Maar hij is geen Spanjaard, dus krijgt geen straf’

    Voor Lewis Hamilton was het een sprintrace om snel te vergeten in Miami. Niet alleen eindigde de Mercedes-coureur buiten de punten, ook was hij de oorzaak van een soort kettingbotsing van auto’s in de openingsronde. Fernando Alonso was niet echt te spreken over die actie van de Brit en haalde vervolgens ook nog uit naar de wedstrijdleiding voor het niet geven van een straf.