Grote problemen voor Michelin

Michelin kent dit weekend grote problemen met haar banden. Uit veiligheidsoverwegingen dreigt het Franse familiebedrijf haar team terug te trekken uit de race. Michelin heeft vanuit Frankrijk een andere type rubber ingevlogen dat wel veilig is op het circuit van Indianapolis, deze banden werd eerder gebruikt op het circuit van Barcelona.

Volgens de Formule 1 reglementen mag er na de kwalificatie echter niet meer van type band worden gewisseld. Mocht Michelin wel van type band willen wisselen dan is Bridgestone hier niet mee eens en zal het protest indienen.

Het probleem voor de Formule 1 is dat 14 van de 20 auto’s op Michelin banden staan. Mocht Michelin zich terug trekken dan zou dat ook dramatische gevolgen hebben voor de Amerikaanse Grand-Prix.
“Reken er maar op dat we gewoon met 20 auto’s van start gaan”, aldus Formule 1 tycoon Bernie Ecclestone. “We moeten de race gaan rijden en dan kunnen we na de race kijken of we maatregelen moet nemen.”

Een andere noodoplossing die is voorgesteld is een extra chicane op de oval van Indianapolis. Dit is het stuk waar vol gas wordt gereden en de banden het zwaar te voortduren hebben, een extra chicane zou de problemen voor Michelin op moeten lossen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading