F1 Nieuws

Günther Steiner start juridische procedure tegen Haas

Günther Steiner start juridische procedure tegen Haas

1 mei - 09:30
1

Günther Steiner onderneemt juridische stappen ten opzichte van zijn voormalig werkgever, Haas F1 Team. De Italiaan was van 2014 tot en met 2023 actief als teambaas bij de Amerikaanse renstal. Steiner is van mening dat Haas afspraken aangaande jaarlijkse commissies in 2021, 2022 en 2023 niet is nagekomen en stapt zodoende naar de rechter. 

In de rechtbankdocumenten stelt de 59-jarige man, die in de loop der jaren een reputatie heeft opgedaan als cultfiguur wegens zijn optredens in Netflix-serie Drive to Survive, dat zijn voormalig werkgever nalatig is geweest bij het uitbetalen van bepaalde jaarlijkse bonussen. “Haas kan Steiner de voordelen niet onthouden die hij heeft opgedaan”, valt terug te lezen. 

Daarnaast is Steiner van mening dat Haas tot op de dag van vandaag nog steeds zijn naam gebruikt voor marketingdoeleinden. “Haas F1 Team heeft niet het recht om de naam van Steiner, op wat voor manier dan ook, te gebruiken na de beëindiging van zijn contract.” Het contract van Steiner werd eind vorig jaar beëindigd. De rechtbank van Charlotte, in de Amerikaanse staat North Carolina, doet later uitspraak.