F1 Nieuws

Haas blijft zichzelf verbazen in 2024: 'Dit hadden we nooit verwacht'

Haas blijft zichzelf verbazen in 2024: 'Dit hadden we nooit verwacht'

17 april - 21:30
4

Het team van Haas kent een positieve seizoensstart in 2024. Na vier races staan ze zevende in het constructeurskampioenschap met vier punten. Haas-coureur Kevin Magnussen onderschrijft de goede sfeer binnen het team en hij hoopt dat er nog mooiere dingen in de pijplijn zitten. 

Voorafgaand de Grand Prix van Japan vertelde Magnussen over de ontwikkeling die het team heeft doorgemaakt. “We begonnen vrij laat pas te werken aan de auto, maar vooralsnog is het gevoel goed.”

Onverwachte stap voorwaarts

In aanloop naar 2024 probeerde Haas de verwachtingen enigszins te temperen, volgens de Deen had dat vooral te maken met een grote mate van onzekerheid na de mindere prestaties vorig jaar. “We waren gewoon realistisch. Vorig jaar was een beetje rommelig wat ontwikkeling betreft, dus we geloofden niet echt dat we er zo goed bij zouden staan. Ik wist wel dat we de auto hadden verbeterd, maar ik ging ervan uit dat de andere teams ook wel progressie hadden gemaakt.”

Ondanks dat Haas goede stappen heeft gemaakt, erkent Magnussen wel dat er nog genoeg werk aan de winkel is. “Wat aerodynamica betreft is er nog werk aan de winkel, dat is het belangrijkste aspect van onze sport. Maar we werken hard en hopelijk kunnen we met wat updates nog een extra stap zetten.”