F1 Nieuws

Hakkinen voorspelt winnaar GP Japan: 'Wordt lastig om hem te verslaan'

Hakkinen voorspelt winnaar GP Japan: 'Wordt lastig om hem te verslaan'

5 april - 19:00
3

Het was misschien even schrikken voor Red Bull Racing: Ferrari dat de Grand Prix van Australië wist te winnen na de vroege uitvalbeurt van Max Verstappen. Teambaas Christian Horner vertelde na de race dat hij sowieso al dacht dat Ferrari iets te snel zou zijn, ook als de Nederlander niet was uitgevallen. Tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen denkt echter dat Red Bull zich in Japan weinig zorgen hoeft te maken, zo vertelt hij in zijn column voor Unibet.

Waar Red Bull in Bahrein en in Saoedi-Arabië nog uiterst dominant waren, was dit in Australië niet het geval. Dat Verstappen ervandoor ging met de pole position lag van tevoren niet echt voor de hand. De Nederlander moest zijn race vervolgens al na drie rondes staken, waardoor Carlos Sainz de overwinning pakte zonder echt uitgedaagd te worden door Red Bull.

Hakkinen denkt dat Verstappen wint in Japan

In Japan zal dat anders zijn, aldus Hakkinen: “Na een moeilijk weekend in Australië moeten we verwachten dat Red Bull terugslaat en het hele weekend sterk zal zijn in Japan. Max Verstappen heeft hier de afgelopen twee jaar gewonnen en tenzij het team weer met een verrassend technisch probleem te maken krijgt, zoals in Melbourne, zie ik hem moeilijk bedreigd worden in een rechtstreeks gevecht.” 

Hakkinen denkt wel dat de Ferrari’s en McLaren’s snel genoeg zullen zijn om het Verstappen zijn teamgenoot, Sergio Perez, lastig te maken: “Ferrari heeft een snelle auto en de overwinning in Melbourne zal zowel Carlos Sainz als Charles Leclerc in een positieve, gemotiveerde mindset naar Japan sturen. Er gaat niets boven winnen om een team een mooie boost te geven.

De Fin vervolgt: “Maar McLaren was vorig jaar snel in Suzuka en ook zij hadden een goed weekend in Melbourne, dus laten we eens kijken wat er zondag gebeurt in de strijd om de podiumplaatsen tussen Ferrari en McLaren.