Hakkinen test Donderdag voor Mclaren

Wereldkampioen 1998 en 1999 Mika Hakkinen zal morgen (Donderdag) weer achter het stuur kruipen van een Mclaren. De Fin reed voor het laatst in een Formule 1 auto dit jaar tijdens het Goodwood Festival of Speed. De laatste race die hij reed was in Japan in 2001 en zijn laatste overwinning is de GP van Amerika ook in 2001.

Hakkinen deed in de Mclaren fabriek eerder dit jaar al wat simulaties en zelfs gingen er even geruchten dat Hakkinen naast Alonso zou gaan rijden voor de 1e paar races van 2007. Hakkinen gaat rijden omdat hij het team verder wil helpen en zelf graag wil weten wat er in al die tijd veranderd is in de Formule 1 wereld. Hakkinen neemt Donderdag het stuur over van Pedro De La Rossa. Kersvers racecoureur voor Mclaren Lewis Hamilton zal de gehele week nog in actie komen.

Nadat Hakkinen in 2001 met pensioen ging keerde hij in 2005 nog terug in de DTM. De 3e race van het jaar op Spa Francorchamps wist hij gelijk te winnen. Echter kwam het niet tot een DTM titel. Hakkinen is van plan om volgend jaar weer DTM te rijden maar heeft nog geen contract getekend.

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading