Hamilton: Auto voelt beter dan ooit op dit circuit

Lewis Hamilton had na afloop van de eerste twee sessies in Melbourne alle reden om tevreden te zijn. De Brit zette in de middag de snelste tijd neer en beschreef zijn auto als de beste die hij ooit gehad heeft op deze baan.

“Het is geweldig terug te zijn in Melbourne,” zei de Brit die in de eerste sessie zevende werd maar later op de dag de beste was.

“De baan was erg vies vanochtend. Iedereen wacht normaal tot sommige auto’s de lijn hebben schoongemaakt maar ik wou gewoon de baan op en wat lol hebben!

“Ik denk zeker dat we wat verbeteringen hebben gemaakt wat onze snelheid betreft in vergelijking met Bahrein. En het gevoel over een ronde is beter voor ons. Dat is waar we sinds de eerste race aan gewerkt hebben, en ik ben er zeker van dat we, met de kwalificatie voor de boeg, in staat zullen zijn de jongens die twee weken geleden voor ons zaten aan te vallen.

“Ondanks het natte weer in de middag, gingen we vroeg de baan op toen het nog droog was en konden we aardig wat rijden zodat we de veranderingen die we tussen de sessies hebben gemaakt, konden testen.

“We zijn positief. We hoopte wat meer veranderingen te testen aan het eind van P2 maar de baan was nog niet snel genoeg. Hoe dan ook voelen we ons goed over de balans van de auto. Ik voel me zelfs heel ontspannen: Ik heb een auto die waarschijnlijk beter voelt dan ik ooit heb gehad op deze baan, dus dat is geweldig.”

Button, die respectievelijk derde en tweede werd, benadrukte dat het nog vroeg is: “Het is nog maar vrijdag, en we zijn misschien lichter dan sommige van de snelle wagens. Maar morgen zullen we zien waar we echt staan. Hoe dan ook, het is belangrijk dat we een goede balans vinden en een goed gevoel hebben met de auto.”

(JR)