F1 Nieuws

Hamilton baalt weer van Jekyll en Hyde-auto: ‘Verwacht er niet veel van’

Hamilton baalt weer van Jekyll en Hyde-auto: ‘Verwacht er niet veel van’

4 mei - 11:00
24

Voor Mercedes moet het iets zijn om horendol van te worden: het ene moment is de W15 een prima bolide, om amper een uur later niet vooruit te komen. Al zo vaak dit seizoen is de Mercedes een soort Jekyll en Hyde gebleken, op de openingsdag voor de Grand Prix in Miami was het niet anders. In de aanloop naar de sprintrace tempert Lewis Hamilton alweer de verwachtingen, nadat zijn auto hem in de Sprint Shootout in de steek had gelaten.

Slechts als twaalfde gaat Hamilton later op deze zaterdag van start in de Sprint: “De auto voelde heel goed aan in VT1 en ik was blij met de balans”, vertelt Hamilton. “Helaas veranderde de balans tijdens de sprintkwalificatie en ging de auto achteruit. We waren bijna door naar SQ3, maar we zaten een flink stuk van de kop af. Vanaf P12 zal de Sprint zwaar voor ons worden. Ik verwacht daar niet veel van, omdat het geen gemakkelijk circuit is om te volgen of in te halen. We zullen echter ons best doen om de auto in de punten te krijgen.”

W15 glipte Mercedes weer uit de vingers

Andrew Shovlin, de Trackside Engineering Director van Mercedes, had soortgelijke gevoelens als Hamilton: “We zijn begrijpelijkerwijs teleurgesteld over de manier waarop vandaag is verlopen. Het team werkte in VT1 een volledig programma af en beide coureurs waren blij met de balans van de auto. We hebben ervoor gekozen om vóór de Sprintkwalificatie relatief kleine wijzigingen aan te brengen, met als doel de goede punten in de middagsessie te behouden.”

“Helaas, en zoals we dit jaar bij talloze gelegenheden hebben gezien, waren we niet in staat de stap te zetten waartoe anderen wel in staat waren tijdens de sessie die er toe deed. De verschillen in het veld waren klein, maar we zullen geen excuses zoeken waarom onze beide auto's in SQ2 werden uitgeschakeld. We moeten het beter doen om de auto in het juiste window te houden en het potentieel te benutten dat we in eerdere sessies hebben laten zien.”

Volgens Shovlin het doel van Mercedes om beide auto’s in de sprintrace in de punten te krijgen, maar hij beseft dat dit een aardige uitdaging gaat zijn. Het team gaat de mini-race bovendien gebruiken om de W15 beter te leren begrijpen, in de aanloop naar de kwalificatie en de Grand Prix later dit weekeinde.