F1 Nieuws

Hamilton blijft positief: 'Er zit echt performance in de Mercedes'

Hamilton blijft positief: 'Er zit echt performance in de Mercedes'

4 april - 09:45
12

Het zijn moeilijke tijden voor Mercedes, met name voor Lewis Hamilton. De voormalig wereldkampioen wist in de eerste twee Grands Prix van het seizoen geen potten te breken, de derde wedstrijd viel de Brit uit. In Australië haalde ook zijn teamgenoot George Russell de eindstreep niet. Twee auto’s van Mercedes die de finishvlag niet zien, het is een zeldzaamheid, zo beseft ook Lewis Hamilton.

“Ik denk dat het allemaal om perspectief draait”, zo vertelt hij in de paddock van Suzuka aan de media. “We zijn natuurlijk niet aan het seizoen begonnen zoals we wilden. We hebben nog een lange weg te gaan. Maar we hebben in het verleden, vorig jaar bijvoorbeeld, gezien hoe dingen bij bepaalde teams kunnen veranderen. Zoals bij Aston Martin of McLaren. Vorig jaar startten zij met een achterstand, maar ze hebben het weten om te keren.”

Dus is de boodschap van Hamilton: “We moeten gewoon ons best blijven doen, zoveel mogelijk informatie uit de data halen, positief blijven en hard werken. Ik zeg altijd: ‘Het gaat er niet om hoe je forceert, maar wel dat je je rug recht houdt'. We moeten dus blijven doorgaan in ons gevecht en hopelijk komen we dan bovendrijven.”

Hamilton optimistisch over Mercedes

Toch, zo wil Hamilton benadrukken, is het niet louter kommer en kwel. “Ik ben echt meer optimistisch over de auto [van dit jaar], absoluut. In de eerste paar races waren er bepaalde momenten waarop de auto geweldig aanvoelde, en we voor een moment de snelheid hadden. Maar daarna was dat weer weg. Dus de performance zit er écht in. We moeten alleen hard werken, en ervoor zorgen dat de auto consistent en makkelijker te besturen wordt.”