F1 Nieuws

Hamilton in sprintrace vanaf eerste startrij: 'Als het zó blijft...'

Hamilton in sprintrace vanaf eerste startrij: 'Als het zó blijft...'

19 april - 11:45
7

GPblog.com

Het leek erop dat Lewis Hamilton op het punt stond om om een verrassende sprintpole te pakken in China, maar uiteindelijk zag de Mercedes-coureur hoe Lando Norris zijn snelste ronde terugkreeg van de wedstrijdleiding. Desalniettemin een plek op de eerste startrij voor de zevenvoudig wereldkampioen. Hamilton kan dan ook niet anders dan tevreden zijn. 

Donkere wolken pakten zich samen boven de pitbox van Mercedes toen George Russell er niet in slaagde om SQ3 te bereiken. Die donkere wolken - en de regen die daar uit kwam vallen - bezorgde Hamilton echter zijn beste vrijdag van het jaar.

"Het was erg lastig. Er was maar weinig grip, maar ik ben zo blij. Toen ik de regen zag komen werd ik enthousiast, want in het droge waren we niet snel genoeg. Met de regen dacht ik dat we een betere kans zouden hebben en toen kwam het [de bolide] tot leven", vertelde Hamilton aan F1TV.

Hamilton klaar voor een regendans

De kans op regen blijft de komende twee dagen in Shanghai, maar het is nog onzeker of de neerslag tijdens de sessies vallen. Hamilton hoopt in ieder geval dat het zowel zaterdag als zondag regent om kans te maken op een goed resultaat.

"Het hangt er echt vanaf wat de omstandigheden zullen zijn. Als het zó blijft, hebben we een kans om bovenin te eindigen. Als het droog is, zullen de Ferrari's en Red Bulls voorbij komen, maar misschien kunnen we een aantal anderen achter ons houden", aldus Hamilton.

Bij de start heeft Hamilton twee van zijn grootste rivalen in zijn nek. Fernando Alonso start vanaf P3, terwijl Max Verstappen vanaf de vierde plaats start.