F1 Nieuws

Hamilton doet bijzondere uitspraak over VT1 op Suzuka in Japan

Hamilton doet bijzondere uitspraak over VT1 op Suzuka in Japan

5 april - 10:25 Laatste update: 10:35
22

Lewis Hamilton kan tevreden terugkijken op de eerste vrije training in Japan. De zevenvoudig wereldkampioen noemt de sessie achteraf zelfs de beste sessie van het huidige Formule 1-seizoen.

“VT1 was een geweldige sessie voor ons”, steekt Hamilton van wal. “Het was de beste sessie voor ons tot nu toe dit jaar en dit was het beste dat de auto heeft gevoeld. Ik voelde me erg positief en opgewonden op weg naar VT2, want dit is een circuit waar elke coureur graag rijdt. Daarom was het jammer dat we niet veel konden rijden.”

Hamilton blij met zijn W15

“De afgelopen twee jaar hebben we hier geworsteld met een auto die een inconsistente balans had en moeilijk te besturen was. Het team heeft veel goed werk verricht sinds Australië en we leken vandaag goed uit de startblokken te komen. We hebben dit weekend een betere uitgangspositie en hopelijk kunnen we daarop voortbouwen”, legt de Engelsman uit.

De tweede vrije training in Japan was ietwat vreemd. Het regende voorafgaand en aan het begin van VT2. Het was te droog voor intermediates en te nat voor slicks. Hamilton was de eerste die het probeerde, maar hij kwam al snel weer naar binnen. Max Verstappen kwam bijvoorbeeld helemaal niet te baan op, evenals Sergio Perez.