F1 Nieuws

Hamilton na gelaten opmerking: 'Het was te verwachten met de Red Bull'

Hamilton na gelaten opmerking: 'Het was te verwachten met de Red Bull'

6 april - 14:42
20

Lewis Hamilton leek na de kwalificatie op het circuit van Suzuka best apatisch. Nadat de Britse coureur over de streep kwam, had hij een gelaten reactie op het bericht van zijn engineer.

Lewis Hamilton kwam als zevende over de streep tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Japan. De afstand tot de man op pole, Max Verstappen, was dan ook erg veel. Ruim een halve seconde scheidde de Nederlander en de zevenvoudig wereldkampioen.

Dit ook tot ontevredenheid van de Britse coureur. Zijn engineer zei over de radio: “Oké, Lewis. Dat is een halve seconde richting Verstappen,”. Waarop Hamilton reageerde: “Waar is die halve seconde, dan?” 

Hamilton over zijn opmerking

Na de kwalificatie kwam Hamilton terug op zijn opmerking, en dan voornamelijk waarom hij het zei: “Het was omdat de ronde echt goed voelde en ik hoopvol was. Ik dacht dat de ronde echt heel goed was, maar niets was minder waar. Het was ook wel te verwachten, het is namelijk de Red Bull.”

Lewis Hamilton begint de race in Suzuka vanaf de zevende plek. Men kan zich voorstellen dat hij weer punten wil halen, nadat dit in Australië niet gelukt is. Het team kent een lastig begin van het seizoen, maar denkt er op circuits met low-speed bochten er beter vanaf te komen, zo zei George Russell.