F1 Nieuws

Lossen ze het ene probleem op, ontstaat er een ander probleem bij Mercedes

Lossen ze het ene probleem op, ontstaat er een ander probleem bij Mercedes

2 april - 18:00
8

Mercedes behoort op dit moment meer tot het middenveld dan tot de top van de grid. Lewis Hamilton legt uit waar het probleem zit. Ondanks dat het team op de hoogte is van de problemen, lukt het niet om een oplossing te vinden.

Sinds het veranderen van het technisch reglement in 2022 heeft het eerder dominante Mercedes de plank misgeslagen. Het probleem waar het team tegenaan liep was het stuiteren van de wagen, oftewel porpoising.

Mercedes kan geen balans vinden 

In gesprek met MotorsportWeek legt Mercedes-coureur Lewis Hamilton uit dat het team voor een compromis moest gaan. Het stuiteren van de auto zorgde namelijk voor veel lichamelijke klachten bij de coureurs. Om dit probleem te verminderen moest het team de hoeveelheid downforce verminderen.

De balans met het stuiteren van de auto en de hoeveelheid downforce is een probleem dat Mercedes nog steeds niet heeft opgelost. "Tijdens de eerste race in 2022 of test moesten we ongeveer 90 punten downforce van de auto halen. We hadden dus wel downforce, maar we konden het niet gebruiken omdat het ding ging stuiteren. Dus we verloren een enorme hoeveelheid performance en elke keer als we er meer aan toevoegden of het probeerden toe te voegen, stuiterde het ding weer'', legt Hamilton uit. Het verliezen van downforce zorgt uiteindelijk weer voor een verlies in snelheid.